HAKKIMIZDA

OSTİM Teknoloji Transfer Ofisi 2019 yılında OSTİM Teknik Üniversitesi bünyesinde yürütülen tüm teknoloji transferi, üniversite-sanayi işbirliği projeleri, kontratlı Ar-Ge projeleri ve danışmanlık projelerinin desteklenmesi amacıyla kurulmuştur. OSTİM TTO, Fikri Sınai Mülkiyet Hakları, Üniversite Sanayi İş Birliği, Girişimcilik ve Kuluçka Merkezi ile Ticarileşme ve İş Geliştirme Modüllerinden oluşan ana faaliyet yapısı ile çalışmalarını sürdürmektedir.

OSTİM Teknik Üniversitesi’nde yer alan akademisyenlerimizin sanayi firmalarına gerçekleştirecekleri bireysel danışmanlıklar, takımlar halinde sunacakları hizmetler, teknoloji transferi faaliyetlerine yönelik danışmanlıklar yürütür. Fikri ve sınai hakların lisanslanması, her türlü know-how’ın ticarileştirilmesi, Ar-Ge merkezi kurulumuna yönelik danışmanlıklar, sanayi firmalarına endüstriyel Ar-Ge içerikli fonlardan (AB, KOSGEB, KA, TÜBİTAK, TEYDEB vb.) yararlanma imkanı oluşturulması. Girişim sermayesi fonları ile teknoloji-tabanlı girişimlere yatırım sağlanması Teknoloji Transfer Ofisimizin dış paydaşları için sürdürdüğü hizmetler arasındadır.



MODÜLLERİMİZ

Fikri Sınai Mülkiyet Hakları

Patent, Faydalı Model, Tasarım ve Yazılım alanlarında yasal koruma ve ilgili iş süreçlerini takip etmektedir.

Üniversite - Sanayi İş Birliği

İş dünyası, sanayiciler ve kamu kurumları ile araştırma ve geliştirme odaklı işbirliği çabalarının koordinasyonu sağlanmaktadır.

Girişimcilik ve Kuluçka Merkezi

Akademik kadromuzun, öğrencilerimizin ve paydaşlarımızın girişimleri desteklenmektedir.

Ticarileşme ve İş Geliştirme

Patent, faydalı model, tasarım tescili ve yazılım odaklı ürünlerin yanı sıra iş fikirlerinin ticarileştirilmesi için aktif danışmanlık desteği sağlanmaktadır.


BUGÜNE KADAR NELER YAPTIK?

60+
PATENT/FAYDALI MODEL
30+
PCT
20+
TASARIM TESCİL
1500+
FİRMA GÖRÜŞMESİ
60+
ÜNİVERSİTE-SANAYİ-KAMU İŞ BİRLİĞİ
60+
PROTOKOL
 15+
AKADEMİSYEN FİRMASI
3+​
LİSANSLAMA

VİZYONUMUZ


Geniş teknoloji portföyü, üniversite-sanayi işbirliği projelerini tetikleyen, ortaya çıkan fikri sınai hakları lisanslama ve katma değeri yüksek ticarileşme faaliyetlerine dönüştüren, ticarileştirme ve iş geliştirme ilkesiyle girişimlere rehberlik eden, dünya çapında işbirliklerini sürdüren bir TTO olma vizyonu ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 


MİSYONUMUZ


OSTİMTECH TTO’nun misyonu “OSTİM Teknik Üniversitesi’nin beşeri ve fiziki kaynaklarını verimli kullanarak, ülkemiz ve dünyanın artan ihtiyaçlarına katma değeri yüksek ve çevresel hassasiyetleri gözeten sosyo-ekonomik değerler yaratmak” olarak belirlenmiştir.

 

EKİBİMİZ


Busecan KARA

İş Geliştirme Uzman Yardımcısı

Fikri Sınai Haklar Modülü


Nida Nisanur GÖZETLİK

Ar-Ge Mühendisi

Üniversite - Sanayi İş Birliği Modülü


Süleyman TURGUT

İş Geliştirme Uzmanı

Girişimcilik & Ticarileşme ve İş Geliştirme Modülü


Öğr. Gör. Gökhan TOPAL

Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü


 OSTİMTECH 

Teknoloji Transfer Ofisi Yönergesi


Teknoloji Transfer Ofisi Yönergesi


Sıkça Sorulan Sorular 

Firma tarafından Proje Ön Başvuru Formu’nun doldurulması akabinde firmanın ihtiyaçlarını doğru bir şekilde karşılayabilecek akademisyenler OstimTech TTO tarafından belirlenmektedir. Kendileri ile iletişime geçilerek projeye dahil olma durumları netleştirilerek akabinde firma ile görüşme ayarlanmaktadır. Firmanın çalışmak istediği belirli bir akademisyen var ise, kendileri ile koordinasyon sağlanarak toplantı organize edilebilmektedir.  

Bir kurumdan fon almak tamamen firmanın tercihine bağlıdır. Kendi öz kaynakları ile de projenin gerçekleştirilmesi mümkündür.

OstimTech TTO ile işbirliği yapabilmek için firmanın geliştirmek istediği projenin Ostim Teknik Üniversitesi akademisyenleri tarafından katkı sağlanan ve Ar-Ge niteliği olan, yenilikçi bir proje olması gerekmektedir.

Başvurulması planlanan döneme ait güncel fon ve destek programları firma ile yapılan üniversite-sanayi iş birliği geliştirme toplantılarında, mevcut durumun analiz edilmesi sonrasında belirlenmektedir.

Firma tarafından önerilen projenin gerekliliğine göre farklı alanlarda birden fazla akademisyen projede görev alabilmektedir. Proje konusu ile ilgili olabilecek, OstimTech bünyesinde yer alan araştırma merkezleri de projeye dahil edilebilmektedir.

Firma tarafından önerilen projenin gerekliliğine göre farklı alanlarda birden fazla akademisyen projede görev alabilmektedir. Proje konusu ile ilgili olabilecek, OstimTech bünyesinde yer alan araştırma merkezleri de projeye dahil edilebilmektedir.

Proje OstimTech TTO’ya sunulduktan sonra OstimTech TTO ekibi, sanayide proje konusu ile ilgili olabilecek, ve konuyla ilgili hızlı ve doğru cevap verebilecek firmalar ile iletişime geçmektedir. Firmaların ilgili projeye katkı sağlama isteği ve firmanın teknik niteliğinin ihtiyaca uygun olması durumunda firma ile akademisyen bir araya getirilerek işbirliği geliştirme süreci başlatılmaktadır. Üniversite-sanayi iş birliği geliştirmek ve OTÜ bünyesindeki uygulamalar hakkında bilgi edinmek için OTÜ TTO Üniversite-Sanayi İşbirliği Birimi ile iletişime geçilmesi önerilmektedir.  

Projenin bulunduğu aşama başvuru için bir kriter olmamaktadır. Ar-Ge odaklı projenin akademik danışmanlık ve proje geliştirme konularında ihtiyacının olması öncelikli önem arz eden noktalardır.